Echo

De eerste echo in onze praktijk zal meestal plaatsvinden tussen de 7-9 wkn zwangerschap. Om deze in te plannen vragen wij u tijdens het eerste telefoongesprek naar de eerste dag van uw laatste menstruatie. We kunnen met dit onderzoek vaststellen of het om een één- of meerlingzwangerschap gaat en we zien of het hartje klopt. Aangezien het kindje nog erg klein is zal de eerste echo meestal vaginaal worden gemaakt (Dit is uiteraard bespreekbaar).  Het maken van deze echo is een pijnloos onderzoek en duurt ongeveer 10 min. U krijgt van ons een USB-stick kado met daarop de 1e foto's. Neem deze stick bij elke controle mee om alle echo's digitaal op te slaan. Zo krijgt u een mooi beeld van de ontwikkeling van de baby.

Enkele weken na de eerste echo volgt de termijnecho. Het doel van deze echo is om een nauwkeurige meting van uw baby te maken, zodat we vervolgens de uitgerekende datum vast kunnen stellen (dit wordt ook wel à terme datum genoemd). We gaan voor het definitief vaststellen van de zwangerschapsduur uit van de echo rond 11 wkn. Deze echo maken we meestal via de buik.Verder maken wij in onze praktijk een medische groei echo bij ongeveer 32 weken en liggingsecho bij  ongeveer 35-36 weken. 

Bij de andere controles bekijken we wat u fijn vindt: luisteren naar het hartje of een korte echo.

Wilt u graag een pretecho laten maken dan verwijzen we u graag naar ons regionaal echocentrum: https://www.pretechocentrum.cvonl.nl. Wij hebben een nauwe samenwerking en maken echo's voor geslachtsbepaling, uitgebreide 2D, 3D en 4D echo's.

Voor alle echoscopische onderzoeken is het fijn als u twee handdoeken mee te nemen. Eén grote om op te liggen en één kleintje om de gel van uw buik af te vegen.

Indien u prenataal onderzoek wenst, de 13 of de 20 weken echo, dan zal dit in het centrum voor verloskundig onderzoek Noord-Limburg (CVONL) zijn. Het echocentrum is gevestigd in het geboortecentrum op laag 3. Meer over deze onderzoeken kunt u lezen bij het kopje: prenatale screening, op deze website.

Praktijk Blerick (postadres): Averbodestraat 54 | 5921 ES Venlo