Bezoek Kas broeder Pius 2010-2013

Judith is in januari 2009 op vakantie geweest naar Curaçao. Gezien haar afkomst verblijft ze regelmatig op dit eiland maar nu kwam ze in aanraking met een bijzonder project.

Het Kas di Bruder Pius, is een opvangtehuis voor zwangere tieners. Denk hierbij aan meisjes tussen de 13 en 16 jaar oud (!). De meisjes komen naar het tehuis en krijgen daar begeleiding en medische zorg. Vaak blijven ze na de geboorte van hun kindje een aantal maanden (soms nog 3 jaar) in het tehuis. Er is hulp van maatschappelijk werksters en vrijwilligers die de meisjes leren om op eigen benen te staan. Judith heeft gesproken met de directrice en met 2 van de 8 meisjes die momenteel in het huis verblijven. De situatie waaruit deze zwangeren komen is over het algemeen hartverscheurend en het Kas di Bruder Pius is dan ook vaak hun redding. Behalve hulp bieden tijdens de zwangerschap geven de hulpverleners ook (cruciale) seksuele voorlichting.

U begrijpt dat wij begaan zijn met deze zwangere tieners en het tehuis willen steunen. Dit doen wij door folders en tijdschriften op te sturen met daarin voorlichting en adviezen. Verder geven wij een geldbedrag gerelateerd aan het aantal bevallingen dat in onze praktijk plaatsvind. Wij hopen op deze manier een bijdrage te leveren aan de hulp voor deze zwangeren.

Nieuwe foto's!

Juli 2013 is Judith weer naar Kas di Bruder Pius gegaan op Curaçao geweest. Ze heeft de donatie van onze verloskundigenpraktijk overhandigd en met zoon Karsten wat lekkers aan de kinderen gegeven. Een aantal jonge moeders en zwangeren waren op dat moment op zomeractiviteit en helaas niet aanwezig. Het opvanghuis is onlangs flink opgeknapt en staat er weer mooi bij. Ook binnen zijn wat veranderingen aangebracht die het zorgen voor de baby's praktischer maakt zoals ingebouwde babybadjes. Verder is een mooie speelkamer gemaakt waar de meiden met hun kind kunnen spelen. Deze kamer is nodig zodat de band tussen moeder en kind wordt versterkt en de meiden leren spelen met hun kind. Er staat gedoneerd speelgoed van goede kwalitieit. Erg belangrijk  is dat de mobiele telefoontjes verplicht in een kast worden gelegd zodat de tijd puur aan hun kindje wordt besteed. De verleiding om te blijven "appen" en sms'sen met bekenden is (juist) bij tienermoeders anders erg groot.

 Het opgeknapte opvanghuis voor zwangere tieners

 Karsten met kinderen uit Kas di Bruder Pius

 

Juli 2013

Opnieuw heeft Judith een bezoek gebracht aan het opvanghuis voor zwangere tieners. Bij aankomst valt gelijk op dat er een flinke lik verf over het huis is gegaan. Het ziet er een stuk beter uit en belangrijker, binnen zijn ook enkele aanpassingen gedaan. Hierdoor kunnen de meiden nog beter voor hun kinderen zorgen. Er is bijvoorbeeld een spreekkamer gecreeërd waar een maatschappelijk werkster of psycholoog even met de meiden kan praten. verder zijn er ingebouwde babybadjes gekomen die de veiligheid vergroten.

Dit keer waren de meiden op een uitstapje zodat er wat van hun kleine kinderen in het huis waren. Karsten (jongste zoon van Judith) heeft wat snoepjes uitgedeeld en met de kinderen gespeeld. Judith heeft de donatie van onze praktijk overhandigd aan mevr. Els Alders. Directrice Ruth Samberg,  heeft inmiddels het stokje aan Els Alders overgedragen.

 Het geverfde pand

 Karsten met kinderen uit het Kas di Bruder Pius

Februari 2010

Judith is met haar gezin naar Curaçao geweest. Behalve een fantastische tijd op het eiland van haar "roots" heeft zij namens onze praktijk een bezoek gebracht aan Kas Broeder Pius. Dit opvangcentrum voor zwangere tieners en hun baby's heeft sinds begin 2009 een bijzondere plek in onze harten gekregen. Toen is Judith daar voor de eerste keer geweest en heeft een uitvoerig gesprek gehad met mevr. Ruth Stanberg,  de toenmalige directrice van het huis.

Na 1 jaar is het hoog tijd om weer eens een kijkje te nemen......Deze keer met een grote doos gesponsorde artikelen zoals zalf, etuitjes met dochegel etc. Het huis zit aan het maximum aantal meiden van 13 (!), hiervan zijn er 2 nog zwanger en verder zijn alle baby's jonger dan 1. Een meisje was 3 weken oud en had een aangeboren hartafwijking. Zij werd in 2011 in Nederland geopereerd.

Verder heeft Judith een donatie aan mevr. Stanberg overhandigd. Deze wist meteen een goede bestemming: een aantal mobieltjes voor boven de boxen!

 Karsten geeft de spulletjes aan een jonge moeder

Namens alle meiden, iedereen bedankt voor de babykleertjes en zwangerschapskleding! Eén ding is zeker, volgend jaar gaan we weer naar Kas Broeder Pius!

Praktijk Blerick (postadres): Averbodestraat 54 | 5921 ES Venlo